Vorige week had ik het weer. Een paar van die dagen dat ik onbewust van alles in mijn mond stop. Ik heb er eigenlijk niet eens zin in. 

Steeds sta ik weer voor de voorraadla, besluiteloos. Wat zal ik nemen? Ik wil iets eten.

Chocola, niet 1 stukje maar een heleboel stukjes. En die pepernoten liggen er ook weer.

Maar dan opeens merk ik het op. Ik voel me helemaal niet lekker na al die suikerdingen. Een opgeblazen buik, futloos. Een ongemakkelijk gevoel.

Herken je dit? Dat je van alles ongemerkt in je mond zit te stoppen? 

En hoe voel jij je daarna? Geeft jouw lijf aan dat het er niet zo blij mee is?

Probeer hier eens op te letten. Ons lichaam is namelijk onze beste adviseur. Maar we zijn vergeten om daar goed naar te luisteren.

En juist dat luisteren naar je lichaam kan de sleutel zijn om te leren omgaan met verleidingen en eetbuien.

Want nadat ik me “lekker” vol gegeten had aan van alles, besefte ik dat ik me eigenlijk heel erg zat te vervelen. Niet dat ik niet genoeg te doen had. Maar er zat niets leuks aan te komen. Niets waar ik naar uit kon kijken, of wat een uitdaging voor me was.

Mijn lichaam was moe, maar mijn geest was verveeld. Dat klinkt zo heel duidelijk, maar toch had ik dat op het moment dat ik voor mijn la stond niet door. Ik had gewoon zin in iets lekkers. Maar eigenlijk wilde mijn lijf mij iets heel anders vertellen.

Hoe zit dat bij jou? Kun jij een laag dieper in jezelf kijken?

Ben jij je bewust van waar je blij van wordt en wat juist energie kost?

Ik geloof dat de balans tussen dingen doen die gewoon moeten en dingen doen waar je energie van krijgt, waar je echt blij van wordt, vaak doorslaat naar de verkeerde kant.

Als je te lang en teveel dingen doet die gewoon moeten, dan raak je uitgeblust en verveeld. En dan gaat je lichaam op zoek naar troost en comfort. Eten biedt vaak troost en comfort. Maar is eigenlijk niet de oplossing voor het onderliggende probleem.

Hoe is het met jouw balans? Doe jij dingen waar je blij van wordt? Weet jij wat jouw passie is?

In de LEUKER LEVEN METHODE besteed ik veel aandacht aan dit onderwerp. Omdat ik geloof dat dit een belangrijke oorzaak is van overeten.

Ben jij benieuwd hoe het met jouw balans is?

Vraag dan een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan kijken we samen hoe ik jou hierin kan helpen.

JA! IK WIL EEN GRATIS ADVIESGESPREK.